ΓΙΑΤΙ  L,a,boutique
 
 
Ο ΧΩΡΟΣ
 
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ
 
Ο χώρος του L,a,boutique Fine Art είναι προσεκτικά σχεδιασμένος, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου Fine Art Lab.
Οι τοίχοι μας είναι βαμμένοι με το μοναδικό πιστοποιημένο χρώμα στον κόσμο, ενδεδειγμένο για χώρους που γίνεται color viewing, το MUNSELL N9. Η βαφή αυτή εξαλείφει κάθε ίχνος Color Cast, Tint που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αποτέλεσμα, κατά τη διαδικασία του Proofing, Editing, Printing, Art Reproduction και Photoshooting.
H ίδια σημασία έχει δοθεί και στον φωτισμό που λειτουργεί σε άμεση συνάρτηση με τη χρήση του Munsell 9.
Από τον προσανατολισμό της επιφάνειας εργασίας και των οθονών, ώστε να αποφεύγεται η έκθεση σε τυχαίες πηγές φωτισμού και αντανακλάσεις, μέχρι τη δυνατότητα απόλυτης συσκώτισης και πλήρους ελέγχου του φωτός.
Ο φωτισμός μας επιτυγχάνεται με φωτιστικά LED, θερμοκρασίας 5000Κ και CRI > 97, που με dimmer, καθορίζεται στα 30- 50 candles on desk.
 
ΟΘΟΝΕΣ
 
Δυο κορυφαίες οθόνες EIZO εγγυώνται ότι αυτό που βλέπουμε έχει την μέγιστη δυνατή πιστότητα, ενώ έχουν και πιστοποίηση για Color Grade.
Όσο κορυφαίες όμως κι αν είναι οι οθόνες, πάντα απαιτείται ένα πολύ προσεκτικό και ποιοτικό καλιμπράρισμα.
 
 
CALIBRATION
 
Στο L,a,boutique η βαθμονόμηση των oθoνών μας γίνεται με την τελευταία και εξαιρετικά βελτιωμένη έκδοση spectophotometer της X-RITE i1 PHOTO PRO 3.
H διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 3 εβδομάδες και έτσι είμαστε σίγουροι πως πάντα βλέπουμε το σωστό χρώμα.
Έχοντας αυτή τη βάση, εξετάζουμε το αρχείο σας σε απόλυτα ιδανικές συνθήκες και προχωράμε στις όποιες τεχνικές διορθώσεις και καλλιτεχνικές βελτιώσεις πριν την εκτύπωση του στο κατάλληλο χαρτί.
 
SOFTWARE & EDITING
 

Προγράμματα επεξεργασίας εικόνας όπως τα, Affinity Photo, Capture One Pro, PS, Raw Therapy, 3D Lut Creator, καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα μεγέθυνσης φωτογραφιών είναι στη διάθεση σας για διορθώσεις ακόμη και των πιο μικρών λεπτομερειών. Επίσης εξειδικευμένο RIP Software για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις. Custom made Curves. Μέσω του 3D Lut Creator φτιάχνουμε εξατομικευμένες καμπύλες και μικρό διορθώσεις χρωμάτων, που εφαρμόζονται μόλις πριν την εκτύπωση, με αποτέλεσμα, ακόμη ομαλότερη διαδοχή τόνων, χωρίς να θυσιάζεται η αντίθεση.

Στο L,a,boutique παρακολουθούμε διαρκώς τις σύγχρονες εξελίξεις, κάνουμε ενδελεχή έρευνα και ενημερωνόμαστε διαρκώς γύρω από το Color Management, Color Grade & Color Correction πολύ υψηλού επιπέδου (προγράμματα επεξεργασίας κινηματογραφικής εικόνας όπως DaVinci Resolve και Final Cut Pro)

 
 
PRINTING WORKFLOW
 

Στο L,a,boutique τυπώνουμε μόνο με CUSTOM PROFILES που φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας το ΝΕΟ Spectophotometer by X-RITE i1 PHOTO PRO3. Το συγκεκριμένο Spectophotometer είναι εξαιρετικά βελτιωμένο σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις. Πληροφορίες Εδώ.

Με 2500 Target patches γίνεται το πρώτο Custom Profile. Στην συνέχεια γίνεται “Βελτίωση” αυτού του Profile, με Target patches από πραγματικές φωτογραφίες και ένα αριθμό patches 700 και πλέον. Αποτέλεσμα ένα “τεράστιο profile”, για κάθε χαρτί που χρησιμοποιούμε. Με αυτό το profile και αφού εφαρμόσουμε το αντίστοιχο LUT τυπώνουμε ένα test print. Το εξετάζουμε σε ιδανικό φωτισμό D-50, και αν χρειαστεί προχωράμε σε διορθώσεις-βελτιώσεις.

Εδώ να σταθούμε σε κάτι ιδιαίτερο: Στο L,a,boutique, υπάρχει η δυνατότατα, να εξετάσουμε το test print, έκτος του ενδεδειγμένου D-50m φωτισμού, και σε φωτισμό τύπου Γκαλερί – Μουσείων, σε θερμοκρασίες χρώματος 3000 & 4000 Κ.

Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε ρrofile ειδικά για την δική σας έκθεση μετρώντας τον φωτισμό του χώρου της έκθεσης, ώστε να υπάρχει αυτόματα (σε επίπεδο Profile) η όποια διόρθωση χρειάζεται σε σχέση με τον φωτισμό του χώρου έκθεσης.

Αφού λοιπόν μείνουμε ικανοποιημένοι από το test print τότε, και μόνο τότε, προχωράμε στην τελική εκτύπωση του έργου σας.

 
 
ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
 

Στο L,a,boutique, έχουμε πάθος με την εικόνα.
Γνωρίζουμε σε βάθος τι πρέπει να κάνουμε με όλα τα παραπάνω, αλλά δεν μένουμε μόνο στους αριθμούς.
Η καλλιτεχνική ταυτότητα είναι η ίδια η ουσία του l,a,boutique και η ειδοποιός διαφορά που μετατρέπει την τεχνική, σε Τέχνη.