Φώτο-Γυάλινα Γιάννινα”

ΒΙΡΓΙΝΙΑ  ΧΟΡΜΟΒΙΤΗ

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση εικαστικής φωτογραφίας «Φωτό – Γυάλινα Γιάννινα» της εικαστικού φωτογράφου Βιργινίας Χορμοβίτη

Η ιστορικός Τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη, που επιμελείται την έκθεση, αναφέρει:  

«Η εκλεκτή καλλιτέχνιδα δημιουργεί μια αφηγηματική ατμόσφαιρα από εικόνες εξαιρετικής απόδοσης που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, είναι προς τέρψη του θεατή και αποκαλύπτουν το εύρος του ταλέντου της. Ρεαλιστικές σκηνές αποτυπώνονται με επιδέξια ψευδαισθησιακή τεχνική, με την επικράτηση της οφθαλμαπάτης, για να χαρτογραφήσουν τις επιθυμίες του βλέμματος σε μοναδικές οπτικές εμπειρίες. (…). 

Μέσα από τις συνθέσεις των εικόνων της, απεικονίζει μία σύγχρονη αστική ανθρωπογεωγραφική πραγματικότητα, με προσαρμοσμένα διαχρονικά στοιχεία μιας ευφάνταστης αλληγορίας, φαντασίωσης, εμμονικής ανάμνησης, όπου η εικόνα της φωτογραφίας συγχέεται με την εντύπωση της ζωγραφικής  απόδοσης. Οι φωτογραφίες της, δεν παρουσιάζουν την ορατή προς όλους μας πραγματικότητα. Είναι η πραγματικότητα που μας διαφεύγει, που μας προσπερνά, που διαισθανόμαστε αλλά δεν τη βλέπουμε. Είναι ο ρεαλισμός της έντονης παρατήρησης, της διείσδυσης, της ονειρικής αντίληψης».

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα, στις 10 – 22/10/2018 και στη συνέχεια μεταφέρεται στην Αθήνα. 

Διάρκεια έκθεσης : 10/11 έως και 18/11/ 2018.